Wat is…

TEKENEN MET DIEPGANG

ZINVOL TEKENEN

Vraag jij je ook wel eens af hoe je je kind op weg kan helpen met zichzelf ontdekken?

Zoek je meer ‘tools’ om kinderen zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen?

Wil jij jezelf eens iets ‘extra’s’ geven?

DAN HEB IK IETS VOOR JOU!!!

Tekenen met Diepgang maakt gebruik van de tekenspellen die zijn bedacht en ontworpen door ‘Zinvol Tekenen voor Kinderen’. Met de tekenspellen en
-technieken kun je bijvoorbeeld kinderen en volwassenen helpen een beeld te geven aan wat ze eigenlijk voelen. Het is een nieuwe manier van coachen en begeleiden op sociaal-emotioneel en cognitief gebied.
Met Tekenen met Diepgang ervaar je de diepere lagen van je onderbewuste ‘ik’.

Tekenen met Diepgang kan tevens ingezet worden op cognitief gebied: het plezier krijgen in rekenen, bezig gaan met mathematische bouwstenen en spelen met taal zijn facetten die worden meegenomen in de tekenspellen van Zinvol Tekenen.

Tekenen met Diepgang moet je dus doen, beleven en ervaren. Het geeft je plezier, ontspanning, verwondering en bezinning. Even ‘uit je hoofd’ in je hart: je lichaam neemt het over, het doet iets met je. Je gaat altijd naar huis met wat meer mentale bagage over jezelf en de ander. Je krijgt positieve energie en inspiratie om ermee verder te willen gaan en het toe te passen in je leven en in je werk.

Zinvol Tekenen is ontwikkeld voor kinderen van peuter tot adolescent, vandaar de naam ‘Zinvol Tekenen voor Kinderen’. Het zorgt ervoor dat kinderen (weer) plezier krijgen in tekenen en onbewust bouwen ze o.a. aan meer zelfvertrouwen, betere samenwerking en makkelijker uiten van gevoelens. Echter het concept is zo veelomvattend dat het veel breder getrokken kan worden en in principe toepasbaar is voor iedereen: Tekenen met Diepgang.

Tekenen met Diepgang is dus niet zomaar een ‘beetje krabbelen’ op papier, het is theoretisch onderbouwd. Tijdens het tekenen krijg je nieuwe inzichten en door middel van gedegen theorie krijgen deze een betekenis.
Dit geeft een andere en verfrissende kijk op de ontwikkeling van kinderen, dat kan worden toegepast door leerkrachten en coaches.
Maar ook ouders kunnen Tekenen met Diepgang gebruiken om bijvoorbeeld op een beeldende manier in gesprek te gaan met hun kind en de band met hun kind te versterken.
En, als kers op de taart: het is tevens voor jezelf een verrijking. Je ontmoet jezelf, tijdens een workshop, op meerdere manieren!

Wil jij ook eens ervaren wat Tekenen met Diepgang met en voor jou doet? Dan is een inspiratieworkshop echt iets voor jou. Tijdens deze intensieve workshop maak je kennis met verschillende tekenvormen en -technieken en krijg je inzicht in een stukje theorie achter Tekenen met Diepgang.

Ben je enthousiast geworden door de inspiratieworkshop dan is er vervolgens de mogelijkheid om een meerdaagse training te volgen, waarin dieper wordt ingegaan op jouw specifieke vragen en/of die van de doelgroep.
Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de jaaropleiding Zinvol Tekenen voor Kinderen.

Kijk voor meer informatie op mijn website www.tekenenmetdiepgang.nl