Wie is…

Karin Ebben

Karin Ebben

Hoi, mijn naam is Karin Ebben.
Wat leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen!

Gedrag van mensen, kinderen én volwassenen, heeft mij altijd al geboeid: waarom doen mensen wat ze doen? Kun je aangeleerd gedrag nog veranderen en zo ja, hoe dan? Hoe kan het dat de een makkelijker leert dan de ander; heeft dat ook met gedrag te maken of alleen met intelligentie? Genoeg vragen met een scala aan mogelijke antwoorden…

Vandaar dat het voor mij een logische stap was om in 1991 in het basisonderwijs als leerkracht aan de slag te gaan. Ik kwam al snel in aanraking met het Montessorionderwijs en die manier van lesgeven heeft mijn hart gestolen. Door de individuele manier van aanbieden van lesstof, was het voor mij mogelijk om de kinderen in de klas op de manier die zij nodig hadden te bereiken.

Helaas moest ik, door verhuizing en de daardoor ontstane lange reistijd, stoppen op die Montessorischool en deed ik invalwerkzaamheden voor scholen in de buurt van Boxmeer. Daarnaast startte ik als trouwambtenaar, wat ik een prachtige verrijking van mijn levenservaring heb gevonden!

In het jaar 1997 ben ik getrouwd en in 2000 kregen we onze dochter Lisa, gevolgd door Anne, die in 2001 in ons gezin kwam. Nog een waardevolle verrijking, want wat heb ik veel van (het opvoeden van) mijn dochters geleerd!

Toen de kinderen naar de peuterspeelzaal gingen, besloot ik om weer te gaan studeren. Pedagogiek leek me een mooie aanvulling op de PABO. Tijdens die studie begon het idee om een eigen praktijk te beginnen voor steun bij opvoeden steeds meer vorm te krijgen. En in 2007 was KindOpWeg een feit!

Er kwam vervolgens van alles op mijn pad, wat ik met beide handen aangreep. Alweer ervaarde ik prachtige leermomenten op het gebied van begeleiden en omgaan met kinderen die niet precies op de gebaande paden liepen. Een geweldige uitdaging om deze kinderen en hun ouders te begrijpen en ze voldoende bagage te geven, zodat zij weer verder kunnen in hun leven.

En nu heb ik heel veel zin om al mijn ervaringen te bundelen en te delen met andere (beroeps-)opvoeders. Dit ga ik doen in de vorm van workshops en cursussen, met een creatieve basis: tekenspellen van Zinvol Tekenen.

Meer weten over opleidingen die ik heb gedaan?
Klik op de knop hieronder!

Ook op mijn andere website: www.kindopweg.nl kunt u meer informatie krijgen!